Вплив рефлексотерапії на динаміку головного болю в комплексному лікуванні хворих після інсульту - Kovalenko, Olga; Chizhykova, Maryna (Психосоматична медицина та загальна практика, 2018)
В статті представлено результати комплексного лікування головного болю у 60 пацієнтів, які перенесли гостре порушення мозкового кровообігу (ГПМК) в анамнезі. Пацієнтів, залучених у дослідження, було розділено на дві групи: основна (30 хворих) – де поряд з традиційною терапією проводилась рефлексотерапія, та контрольна (30 хворих), яка отримувала виключно медикаментозну терапію. Презентовано результати дослідження лікування головного болю всередині груп хворих та між ними. Показані переваги комплексного лікування із застосуванням рефлексотерапії.