Управління когнітивними ресурсами у відновленні після бойових травм: нейропсихологічна оцінка на основі відстеження окорухової поведінки - Солонський, Андрій; Данилов, Сергій (Психосоматична медицина та загальна практика, 2024)
У тезах ми пропонуємо розглянути використання нейропсихологічної оцінки уваги на основі webcam-based eye-tracking технології у якості показників когнітивного ресурсу бійців. Не применшуючи важливість лЧМТ й інших, фізичних та психологічних травм, ми пропонуємо поглянути на процес відновлення крізь призму механізмів динамічної алокації ресурсів. Висвітлюючи результати пілотного дослідження на базі лікарні "Феофанія" ми приводимо гіпотези щодо чинників, що сприяють відновленню військових.