Перебіг горювання при різних типах втрат в умовах війни: протокол дослідницького проєкту «Фенікс»: досвід реалізації залучення респондентів - Лещук, Ірина; Франкова, Ірина; Бут, Тетяна; Норкіна, Ірина; Хаустова, Олена; Чабан, Олег; Мухаровська, Інна; Зеленько, Єлизавета; Сак, Леся (Психосоматична медицина та загальна практика, 2024)
Даний текст є тезами доповіді до ІІІ Науково-практичної конференції з міжнародною участю «Психіатрія, наркологія, клінічна психологія та загальна медична практика: міждисциплінарні питання сучасності», 22 – 23 березня 2024 р., м. Київ – online. Анотація. Тема переживання горя після втрати близької людини набуває особливої актуальності у часи війни. У контексті включення до нових переглядів класифікацій хвороб, якими користуються у психіатрії, нозологічних одиниць на позначення патологічного горювання та наявності відмінностей у діагностичних критеріях різних класифікацій, важливим є дослідження перебігу горювання в умовах реалій триваючої війни для визначення оптимального за змістом та інтенсивністю обсягу надання допомоги. У тезах представлений протокол дослідження перебігу горювання після втрати близької людини в контексті воєнного часу, описано виклики під час процесу залучення респондентів та шляхи їх вирішення дослідницькою командою.