Репродуктивна здатність чоловіків за останні 4 десятиліття значно знизилась - Bezsheiko, Vitaliy (Психосоматична медицина та загальна практика, 2017)
З 1973 по 2011 роки кількість сперматозоїдів в еякуляті знизилась на 59,3% і продовжує знижуватись на 1,6% щороку.