Медико-психологічний супровід пацієнтів похилого віку при хронічному больовому синдромі з емоційними та когнітивними порушеннями - Савчук, Вікторія (Психосоматична медицина та загальна практика, 2021)
У даному огляді наведені дані щодо сучасного стану такої проблеми як особливості медико-психологічного супроводу пацієнтів похилого віку, що страждають від хронічного больового синдрому та мають супутні емоційні та когнітивні порушення. Висвітлено сучасні рекомендації щодо тактики ведення пацієнтів з хронічним больовим синдромом з урахуванням психоемоційної та когнітивної сфери особистості. Проведено огляд та аналіз літератури за останні 10 років (мета-аналізи, рандомізовані клінічні дослідження, обсерваційні дослідження, клінічні випадки тощо) за допомогою PubMed та Google Scholar.