Превенції суїцидів в арміях світу (огляд факторів суїцидальності) - Сиропятов, Олег; Дзеружинська, Наталія; Korshevnyuk, Dmytro (Психосоматична медицина та загальна практика, 2021)
Даний текст є тезами ІV науково-практичної конференції з міжнародною участю «Психосоматична медицина: наука та практика». Описане нижче присвячено превенції суїцидів в арміях світу. Cуїцидальна поведінка військовослужбовців - це складний процес, для чого необхідно розглядати особистість військовослужбовця з різних сторін (анамнез сім'ї та самого військовослужбовця, особливості особистості, які виявляються при психологічному вивченні, спостереження за поведінкою військовослужбовця в період військової служби) і врахувати всілякі чинники ризику розвитку суїцидальної поведінки, що імовірно зможе запобігти суїциду.