Маленький принц – самогубство серед підлітків - Dammann †, Gerhard; Поліщук, Вікторія (Психосоматична медицина та загальна практика, 2020)
Суїцидальність та самогубство серед підлітків та молодих людей є одними з найбільш обтяжливих переживань, з якими можуть стикнутися сім'ї, родичі, а також терапевти. У життєвій фазі, яка повинна характеризуватися пробудженням, життєрадісністю та життєвою силою, з’являється група підлітків, обтяжена серйозними суїцидальними думками. У даній роботі це явище буде досліджено з клінічного погляду, а також показано, що існують важливі зв’язки між завданнями розвитку, критичними аспектами підліткового віку та суїцидальністю. Зазвичай у дослідженнях цього явища застосовують психодинамічний підхід, хоча існує також декілька когнітивно-поведінкових підходів до феномена суїцидальності у підлітків.