Поширеність різних типів психологічної домінанти та особливості психоемоційного стану у жінок з плацентарною дисфункцією - Yakymchuk, Nataliya (Психосоматична медицина та загальна практика, 2019)
Плацентарна дисфункція – це ключева проблема акушерства, неонатології, патології анте- та перинатального пероду, оскільки функціональна нездатність паценти приводить до зростання частки не виношування, синдрому затримки розвитку плода, або його антенатальної загибелі, а період вагітності, перш за все у випадку патологічного його перебігу, є надзвичайно сильним психоемоційним фактором. Встановлено структуру та поширеність типів психологічного компоненту гестаційної домінанти із врахуванням показників психоемоційного статусу у жінок із плацентарною дисфункцією та оцінено їх вплив на показники репродуктивних втрат та ускладнення перебігу вагітності.