Фармакотерапія проти психологічної допомоги при хронічному болю у животі: у світлі нових доказів - Bezsheiko, Vitaliy (Психосоматична медицина та загальна практика, 2017)
Хронічний або рекурентий біль у животі є актуальною проблемою, котрою страждають більше 15% дітей, підлітків та молодих людей. Найбільш розповсюдженою причиною цього стану є функціональні порушення, які не мають органічної природи. Нещодавно опубліковані дослідження ставлять під сумнів традиційну концепцію їх лікування у вигляді призначення спазмолітиків, антидепресантів та інших традиційний фармацевтичних засобів і зміщують фокус в сторону психологічної допомоги.