Когнітивно-поведінкова терапія при генералізованому тривожному розладі - Burda, Hanna (Психосоматична медицина та загальна практика, 2017)
Генералізований тривожний розлад – розповсюджене захворювання, яке досить важко діагностується та лікується. Когнітивно-біхевіоральна терапія (КБТ) показана пацієнтам з ГТР як метод лікування першої лінії. У статті наводиться огляд принципів КБТ, переваг та доказів ефективності даного виду психотерапії. Перевага КБТнад іншими видами терапії при довготривалому лікуванні ГТР була доведена, але це питання потребує подальших досліджень зважаючи на те, що до однієї третини пацієнтів, які були піддані психотерапевтичному втручанню, не мали клінічно значимої відповіді на лікування.