Коли норми руйнуються: девіантна поведінка населення під час війни в Україні: Дослідження впливу війни на девіантну поведінку українського населення та можливі шляхи профілактики через психологічну корекцію та соціальні програми - Rusanov, Volodymyr (Психосоматична медицина та загальна практика, 2024)
У статті "Девіантна поведінка населення під час війни в Україні" досліджуються соціально-психологічні наслідки війни для громадян країни. Зокрема, аналізується вплив бойових дій та постійного стресу на поведінку населення, зростання рівня агресії, злочинності, наркоманії, суїцидальних тенденцій і мародерства. Особлива увага приділяється ролі засобів масової інформації у формуванні негативного емоційного фону та поглибленні девіантних форм поведінки. Розглянуто методи психологічної корекції, а також застосування міжнародного посібника mhGAP для надання психосоціальної допомоги в умовах обмеженого доступу до психіатричних послуг.