Психологічні ресурси онкологічних пацієнтів на паліативному етапі лікування - Нечитайло, Олександра; Мухаровська, Інна (Психосоматична медицина та загальна практика, 2024)
Онкологічні захворювання є провідною причиною смертності у світі та в Україні. Ця проблема вимагає розробки комплексних стратегій боротьби та вдосконалення медичної й психосоціальної підтримки пацієнтів. Прогрес у галузі медицини дозволяє більшій кількості людей з тяжкими недугами отримувати паліативну допомогу на завершальному етапі життя. Вивчення та розуміння психологічних ресурсів, які сприяють поліпшенню якості життя онкохворих на паліативному етапі, є критично важливим для забезпечення їхнього комфорту та розробки ефективніших методів психологічної підтримки в паліативній сфері.