Особливості комунікаційї з педіатричним пацієнтом. - Романенко, Світлана; Качалова, Ольга (Психосоматична медицина та загальна практика, 2024)
Анотація: Висококваліфікаційна діяльність лікаря – педіатра включає в себе як володіння власне лікарськими знаннями та навиками, так i вміння ефективно комунікувати з хворими дітьми та їх батьками. Комунікативні здібності дають можливість вибудувати ефективну модель спілкування між медичним персоналом та пацієнтами. Тому, під час навчання студентів – медиків на клінічних кафедрах необхідно розвивати здібності майбутніх лікарів взаємодіяти, слухати, вміти почути співрозмовника, а також паралельно розвивати навички узагальнення та аналізу отриманої інформації. Комунікативна компетенція лікаря- педіатра, як і лікаря іншого профілю - це вміння, яке починає розвиватися ще в процесі навчання i продовжує формуватися протягом усього життя з усвідомленням того, що навички спілкування важливі в роботі лікаря і пацієнта для досягнення комплаенса терапії хворого.