Всеукраїнська Асоціація Психосоматичної Медицини: від історії створення до сьогодення через пандемію та війну - Лещук, Ірина; Чабан, Олег; Хаустова, Олена; Франкова, Ірина (Психосоматична медицина та загальна практика, 2024)
Всеукраїнська Асоціація психосоматичної медицини (ВАПСМ) є професійною науковою організацією в сфері охорони здоров’я, що об’єднує фахівців з різним профілем, які працюють у сфері психосоматичної медицини по всій Україні. ВАПСМ була створена у 2016 році та зараз налічує більше 120 членів. Метою ВАПСМ є впровадження мультидисциплінарного підходу в медицині, проведення просвітницької роботи для населення та освітньої роботи для медичних працівників. У даній статті наведено інформацію щодо діяльності ВАПСМ з моменту створення до сьогодення, а також вплив пандемії та війни в Україні на активність та місію асоціації.