Психоемоційні розлади у хворих на ревматоїдний артрит: результати дослідження - Ніколенко, Алла (Психосоматична медицина та загальна практика, 2019)
Даний текст є тезами Науково-практичної конференції «Психосоматична медицина: наука і практика». Було обстежено 80 жінок, хворих РА у віці від 16 до 60 років (середній вік 42,4 ± 1,18), з тривалістю захворювання від 1 року до 30 років (середня тривалість 8,36 ± 0,79). Було досліджено емоційно нестабільні психічні розлади у хворих на ревматоїдний артрит. Експериментально-психологічне обстеження проводилося з використанням методик: ТАS (Торонтська шкала алекситимії), Особистісний опитувальник Бехтерівського Інституту, Шкала проявів тривоги Тейлора.