Особливості та психодинаміка ПТСР учасників української антитерористичної операції - Pustovoyt, Mykhaylo (Психосоматична медицина та загальна практика, 2018)
У даній статті виділена специфіка клініки та перебігу ПТРС українських воїнів АТО. На підставі клініко-психопатологічного та психодинамічного методів дослідження проведено та запротокольовано опитування 163-х бійців. Всі протоколи були осмислені на засіданнях супервізійної групи. Отримані дані підтверджують, що культурно-історична спадщина народу України здійснює патопластичний вплив на переживання травми війни. Обробка даних приводить до висновку про необхідність створення сприятливої системи реабілітації ветеранів, що враховує можливість артикуляції психологічної травми війни.